Tisztelt Ügyfelünk!

 

A NapNet ügyfeleinknek szóló oldalain titkosító tanúsítványokat használ, amelyeket a CAcert  nevű szervezet ad ki (Forgalommérő oldal, Jelszóváltoztató oldal). Mivel a szervezet tanúsítványait a böngészőprogramok nem tartalmazzák, így az oldalak megnyitásakor azt a hibaüzenetet kapjuk, hogy az oldal tanúsítványa nem megbízható.

Ennek elkerülésére telepíteni kell a kiadó szervezet főtanúsítványát. A következőkben olvashatja a tanúsítvány telepítésének lépéseit. 

 

 

Internet Explorer böngésző használata esetén: 

1. Nyissa meg böngészőjében a http://www.cacert.org/index.php?id=17 oldalt.

2. A megjelenő weboldal egy böngésző bővítményt fog telepíteni, ami elvégzi a tanúsítványok beállítását. A bővítmény telepítéséről értesítést a böngészőprogram verziójától függően vagy egy párbeszédablakban, vagy a címsor alatti figyelmeztető sávban jelenhet meg. Miután meggyőződött arról, hogy a bővítményt a Microsoft adta ki, kattintson rá, és engedélyezze a telepítést.

3. Ezután a megjelenő párbeszédablakok többször engedélyt kérnek a tanúsítvány telepítésére. Ezeket az Igen választásával el kell fogadjuk.

4. A végén a weboldal arról értesít, hogy sikeresen telepítette a tanúsítványokat. ("The CAcert root certificate was successfully installed"

 

Mozilla Firefox böngésző használata esetén:

1. Nyissa meg böngészőjében a http://www.cacert.org/certs/root.crt hivatkozást.

2. A megjelenő párbeszédablakon jelölje be mindhárom opciót, majd nyomja meg az OK gombot. A főtanúsítvány telepítése ezzel sikeres volt.

Mindezek után a böngésző következő indításakor már nem fog hibás tanúsítványt jelezni, amikor a forgalommérő vagy a jelszóváltoztató oldalt megnyitja. 

Kérdése esetén munkaidőben forduljon ügyfélszolgálatunkhoz telefonon, vagy kérdését írja meg e-mailben címünkre, munkatársaink segíteni fognak Önnek.