Cégünk, az Elektro Prompt 2000 Kft. 2002-ben egy kistérségi információs hálózat kiépítését kezdte meg. Felismerve, hogy ezen a területen nincs lehetőség szélessávú Internet-elérésre úgy gondoltuk, a leendő hálózatnak egyik kulcsfontosságú szolgáltatása kell legyen egy nagysebességű, széles körben használható Internet-kapcsolat, amelyet lehetőség szerint fix havi díjjal, percdíj nélkül vehetnek igénybe a települések intézményei és a lakosok.

 

Műszaki megvalósításként a mikrohullámú, 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás adatátvitelt választottuk, hogy elkerülhessük a nagyobb építkezésekkel, átalakításokkal járó kábelfektetés nehézségeit. A technológia kiforrott rendszer, több területen már használják, káros egészségügyi hatásai pedig egyáltalán nincsenek, amit az Országos Sugárbiológiai Intézet szakvéleménye is tanúsít.

 

A gerinchálózat telepítése 2003. márciusban befejeződött, a zárt és később nyílt tesztelési időszak után a szolgáltatás a Dél-Alöldi régióban elsőnek területünkön, 2003. június 16-tól volt igénybe vehető.

 

Szolgáltatásainkat azóta folyamatosan fejlesztjük, emeljük a rendelkezésre álló sávszélességet. Több nagy jelentőségű átalakításon esett már át hálózatunk, hogy megfelelhessünk ügyfeleink elvárásainak. Jelentkezéseket a Kapcsolatok menüpontban megadott elérhetőségeinken fogadunk.

 

Szolgáltatásunk részleteiről a Szolgáltatás menüpontban tájékozódhat.