Délmagyarország - Sport

hirgyujto
  1. Szerződéshosszabbításokat jelentett be az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata. A kapitány Germán Tamás és az asszisztens­edző, elemző Paul Ceusan is marad a klubnál.
  2. Szeged napja alkalmából Szeged sportjáért elismeréseket kaptak összesen négyen. Sorozatunkban a díjazottakkal beszélgetünk, elsőként a profi ökölvívó Kis Mátéval.
  3. Két hónap kihagyás után a budapesti Nemzeti Edzőközpontban léphetett ismét tétmérkőzésen salakra a szentesi teniszező, Drahota-Szabó Dorka, aki Nagy Péterrel és Babos Tímeával egy egységben bronzéremnek és a visszatérésnek örülhetett.
  4. A járványhelyzet sem akadályozta meg a Naturtex-SZTE-Szedeákot abban, hogy megemlékezzen a tíz évvel ezelőtti B csoportos bajnoki címről. A csapat és a stáb tagjainak egy része egy videóbeszélgetésben elevenítette fel a 2010-es feljutást.
  5. A járványhelyzet utáni első meccset rendezték tegnap délelőtt a tápéi KÉSZ Arénában, ahol az FK 1899 Szeged és a St. Mihály ismét felavatta a Molnár Zsozsi lelátót.
  6. Kialakult a Metalcom Szentes vízilabdacsapatának következő idénybeli játékoskerete. A legismertebb név a Bajnokok Ligája-győztes, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, válogatott Fülöp Bence, aki a távozó Nagy Márton góljainak számát tűzte ki célul.
  7. Hetvenéves lett az elmúlt szombaton minden idők legeredményesebb magyar tekézője, a németországi Bambergben élő, szegedi származású, kilencszeres világbajnok, 30-szoros magyar bajnok Csányi Béla.
  8. Labdarúgás, Magyarország. Visszatért a magyar futball, a koronavírus-járvány óta először rendeztek labdarúgó-mérkőzéseket Magyarországon, a bajnoki mellett a két magyar kupa-elődöntőt is zárt kapuk mögött bonyolították le.
  9. Az NKM Szeged evezősei teljesítették a kihívást, azaz a sportág 150 éves szegedi évfordulóját 150 kilométeres ergométerezéssel ünnepelték meg a vízitelepi otthonukban.