Délmagyarország - Sport

hirgyujto
delmagyar.hu - hirgyujto
  1. Tizenkét év után játszott ismét magyar kupa-mérkőzést a Hódmezővásárhelyi VSC férfi vízilabdacsapata, amely a Szegedi VE-t fogadta a nyolcaddöntő első mérkőzésén. Az OB I.-es vendégek esélyeshez méltón magabiztos, 16–2-es sikert arattak.
  2. Az Egri Senior Úszó-Klub szervezésében a Bitskey Aladár Fedett Uszodában szerepelt a Szentesi Delfin ESC, amely a 2. helyen zárta az úszóversenyt.
  3. Ma 18.30-tól a hódmezővásárhelyi sportuszodában rendezik a megyei pólóünnep első felvonását. Az OB I/B-s HVSC az első osztályú Szegedi VE-t fogadja a magyar kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a visszavágót holnap 17 órakor játsszák a Tiszavirág Sportuszodában. A belépés mindkét találkozóra ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.
  4. Két év telt el a legutóbbi paratriatlon-Európa-bajnokság óta, amelyet idén újra megrendeznek, ezúttal Valenciában. Spanyolországban ott lesz a szegedi Mocsári Bence, aki nem sokkal ezután világkupán is rajthoz áll.
  5. Összességében elégedetten utazhatott haza a franciaországi Montpellier-ből a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután a Bajnokok Ligája nyitófordulójában 29–29-es döntetlent játszott.
  6. A szegedi Spirit Tánc Sport Egyesület színeiben remekelt a portugáliai világkupaversenyen Zerjav Miha és Karcagi Laura párosa, a csapat tagjai pedig Kozármislenyben is pazar eredményekkel zárták az országos bajnokságot.
  7. Az első félidőben még kimaradtak a szegedi helyzetek, a térfélcserét követően azonban húsz perc alatt fordított, és megnyerte a budaörsi bajnokiját a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az NB II. 8. fordulójában.
  8. Könnyed győzelemmel hangolt a bajnokságra a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, miután az utolsó edzőmeccsén 27 ponttal nyert a Kecskemét otthonában.
  9. A Water Skyball (WSB) fiatal, magyar fejlesztésű sportág, 2015-től rendeznek országos bajnokságokat. Idén először rendezték meg a WSB Szuperkupát, ahol a sportág legjobbjai mérkőzhettek meg. Végül a kecskeméti Nordic és a szegedi Myrmidons csapata jutott a döntőbe, a párharc rendkívüli izgalmakat tartogatott.