HVG - Gazdaság

hvg.hu RSS
hvg.hu
  1. A szakember szerint komplex vízellátórendszer-fejlesztésre van szükség tónál, hogy hosszú távon meg tudják oldani a térség vízellátását.
  2. Az elképzelés a klímaváltozás miatt született, hiszen egyre zsugorodik a kávéültetvények területe.
  3. A munkáltató dönti el, szükséges-e az oltás egy pozíció betöltéséhez.
  4. A lakók a zöldterületet féltik.
  5. Még a BKK élén indította el Vitézy Dávid a projektet. Azzal, hogy átvette azt a BFK, most ismét hozzá került.
  6. Az eredeti terv szerint már tavasszal át kellett volna adni az Etele Plazát, de a járvány miatt mostanra jutottak el a nyitásig. Buda legnagyobb plázájába napi 40 ezer vásárlót várnak az építők.
  7. Akár még nyereségesbe is fordulhat az évek óta masszívan deficites Mátrai Erőmű azzal, hogy a dráguló gáz magával húzta az áram árát. Az idén nyárra datált fordulat a kormánynak is segít, hogy kozmetikázza azt a veszteséget, amit magára vállalt, amikor megvette a céget, az annak pénztárát is megcsapoló Mészáros Lőrinctől.
  8. „A bolygó felmelegszik és élhetetlenné válik, akár már az unokáink számára, s hogy ez ne így legyen, vissza kell fogni a széndioxid-kibocsátást” – mondja Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport igazgatósági tagja. Az energiacég a nagy nemzetközi vállalatcsoport tagjaként úttörő szerepet játszik Magyarországon a fenntartható energetikai megoldások elterjesztésében, az e-mobilitástól, a napelemes rendszerek telepítésén át, egészen az évtizedekkel ezelőtt épített villamos hálózatok fejlesztéséig. A szemünk előtt alakul át az energia világa, ami a mindennapi életünkre is hatással lesz, erről beszélgettünk.
  9. Videó is készült arról, ahogy a rendőrök feltörik a raktárat.
  10. Megjelent a rendelet a moratórium meghosszabbításáról, emellett viszont jóval nagyobb érdeklődést váltott ki, hogy a kedvezőtlen kamatú folyószámlahitelre vagy hitelkártyára már nem a moratórium elején megszabott magas kamatokat kell fizetni, hanem egy olcsóbb szinten számolják újra az egész moratórium költségét. A Bank360 kiszámolta, mennyit kapnak vissza ténylegesen ezek az adósok.