Magyarország.hu - Hírek

A hírek rovatban a kormányzathoz, az állam- és közigazgatáshoz kapcsolódó információkat olvashat. A hírek között kulcsszó segítségével, vagy a megjelenés dátuma szerint kereshet. Amennyiben több hírt szeretne látni az oldalon, állítsa a listanézetet nagyobb értékre!
 1. 2019. május 26-án lezajlott az Európai parlamenti képviselők választása. 43,37 százalékos részvétel mellett, a kiosztható 21 mandátumból a Fidesz- KDNP 13 mandátumot szerzett, a választók több, mint felének a szavazatával.

 2. A köztársasági elnök, Áder János  2019. május 26. napjára, vasárnapra tűzte ki az Európai Parlament tagjainak magyarországi választását. 

   

 3. A folyamatos továbbfejlesztéseknek köszönhetően 2018. július 14-től újabb változásokat tapasztalhatnak a felhasználók a Hiteles Elektronikus Postafiók, valamint a Tárhely adminisztráció felületén.

 4. 2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

 5. 2018. május 4-től új online szolgáltatást vezettünk be azon felhasználók részére, akik rendelkeznek Részleges Kódú Telefonos Azonosítás (RKTA) szolgáltatáshoz tartozó kóddal vagy ESZIG-regisztrációval, azonban a regisztrációkor nem igényeltek személyes tárhelyet.

 6. Április 8-án, kiemelkedően magas részvéttel tartották az egyfordulós országgyűlési választást, amely a rendszerváltás óta a nyolcadik általános parlamenti választás volt.

 7. Áder János köztársasági elnök a 2018. évi országgyűlési-képviselő választást április 8. napjára tűzte ki.

 8. A Központi Azonosítási Ügynökhöz (KAÜ) kapcsolódó karbantartást követően - 2018. február 27-től - fontos működésbeli változásokat tapasztalhatnak a KAÜ-s szolgáltatást igénybe vevő felhasználók.

   

 9. Tájékoztatjuk a Perkapuval, valamint Hivatali kapuval rendelkező szervezeteket, intézményeket, hogy 2018. február 28-tól megszűnik a Perkapu szolgáltatás. Ettől a naptól a Hiteles Elektronikus Postafiókba történő bejelentkezést követően a Perkaput már nem lehet kiválasztani a tárhelylistából.