Délmagyarország - Címoldal

hirgyujto
  1. Nem kereste a kifogásokat a fájó flensburgi vereség után Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője. Sajnálja, hogy nem sikerült megragadni az első helyet, a Németországban vétett rengeteg hibából pedig tanulni kell a csapatra váró újabb tétmeccsek előtt.
  2. Tavaly összesen 551 autó égett ki az országban, ebből 29 Csongrád megyében. Az autótüzeket általában valamilyen műszaki hiba okozza, éppen ezért egy részük megelőzhető lenne.
  3. Egy bajnoki és egy kupamérkőzés vár ezen a hétvégén a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapatára.
  4. Szombaton és vasárnap Egerben rendezik meg a búvárúszók világkupa-fordulóját. A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub hét versenyzővel képviselteti magát a rangos eseményen, amelynek 15. alkalommal ad otthont a hevesi város.
  5. Artúr névre keresztelték a mentett vidrakölyköt (Lutra lutra), melyről a Szegedi Vadasparkban gondoskodnak.
  6. Szegedről és Szentesről érkezett lakossági bejelentés.
  7. Csikkek hevernek a szegedi belvárosban a járdaszegélyek mentén, a kukák mellett, a megállókban, a parkokban. Van, aki a köztéri kukákat kevesli, mások a csikktartókat hiányolják a szemetesekről – a környezetgazdálkodás igazgatója szerint először a fejekben kellene rendet tenni.
  8. Mint megírtuk, jutalomként mehetnek egy kört az LKT 81-es csörlős vonszolóval az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola diákjai, ha jól viselkednek és részt vesznek az iskolai programokon. Most nem szórakozni mentünk, a T kategóriás jogosítvány megszerzése kötelező, traktort vezettünk.
  9. A Makón és Csongrád megye területén élet- és vagyonelleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomatainak tüzetes átvizsgálása során sikerült azonosítani a 16 évvel ezelőtti, makói kettős gyilkosság elkövetőjét – mondta a rendőrség főosztályvezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
  10. Ápoljuk a hagyományt: 2019-ben ötvenedik alkalommal rendeztük meg az Év sportolója díjátadó gálánkat, sorozatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy díjazottat. Ezúttal az év szenior sportolójának választott Vitsek Iván következik.