Délmagyarország - Címoldal

hirgyujto
  1. A magyar-török felső szintű stratégiai tanács ülésére az elnök is hazánkba érkezik.
  2. Az összmagyarságot érintő társadalmi kérdésekre reflektál Csáky Zoltán.
  3. A magas minőségű éttermeknek nemcsak a turisztikai hatása jelentős, ezeket a konyhákat az egyre tudatosabb magyar vendégek is értékelik.
  4. A nemzetközi verseny célja, hogy izgalmas nyelvi problémákat mutasson fel tehetséges, jó logikai érzékű diákoknak.
  5. A fiatalok, Haág Zalán és Szegedinszki Krisztián képviselőjelöltek szervezték ezt az eseményt, amin a legfontosabb felszólaló Nemesi Pál, független polgármesterjelölt volt – mondta el a Délmagyarországnak a KDNP szegedi lakossági fórumán Nacsa Lőrinc.
  6. Détár Zoltán szerint szalagkorláttal kellene körbevenni a vásárhelyi tömeggyilkosság emlékművét a Kutasi úton, mert szakszerűtlenül állították helyre és veszélyes.
  7. Ugyanakkor felhívják a felhasználók figyelmét, hogy vizsgáltassák ki a saját gázrendszereiket a fűtési szezon kezdete előtt.
  8. Öt év múltán végre kijavítják a szennyvízberuházás után maradt úthibákat Makón. Emiatt november végéig a város több pontján kell aszfaltfelbontással is járó munkákra számítani – a hibajegyzékben több mint 3 ezer probléma szerepel.
  9. A szakemberek az utolsó simításokat végzik az épületegyüttesen – hangzott el az Erzsébet-házról a makói Angyalsóhaj alapítvány tegnapi sajtótájékoztatóján. Közadakozásból alakították át, sérült fiatalokat fog szolgálni.
  10. Idén is egymást erősíti a Bor- és Pálinkaünnep és társrendezvénye, a Városi Térfesztivál.