1. Az eszközök menüből kiválasztjuk a Kiegészítők menüpontot
  thunderbird kiegészítők letöltése
 2. A kiegészítőkezelőben a jobb felső sarokban található keresőmezőbe beírjuk a duplicate szót majd entert nyomunk, majd a Remove Duplicate Messages (0.1.14) melleti Telepítés gombra kattintunk.
  Thunderbird duplikált email kiegészítő letöltése
 3. Miután feltelepült a kiegészítő az Újraindítás most szövegre kattintunk.
  thunderbird kiegészítő újraindítás
 4. Miután újraindult a Thunderbird jobb gombbal rákattintunk arra a mappára amelyből a duplikátumokat szeretnénk törölni és kiválasztjuk a Remove Duplicate Messages menüpontot
  thunderbird duplikátum kiegészítő kiválasztása
 5. A megjelenő ablakban először az All Default gombra kattintunk, ekkor megkeresi a kiegészítő a duplikátumokat (nagy fiók esetén időigényesebb lehet), nagyon fontos, hogy az alábbi képen megfelelően látszódjanak az adott soron a megőrzés (KEEP) és a törölhető (DEL) duplikátumok, ebben az esetben a duplikát üzenetet törli a Thunderbird. Ez után a Delete Selected gombra kattintunk.
  thunderbird duplikált email leválogatása
 6. A kiegészítő megerősítést kér a törlésre vonatkozóan itt még ellenőrizhetjük, hogy valóban nem az összes üzenet töröljük, hanem a duplikáltnak megjelölteket. A párbeszéd ablak által adott törölhető üzenetek száma kevesebb mint a Total messages in folder szöveg mellett szereplő. 
  thunderbird duplikált email törlése
 7. A törölt üzenetek a lomtárban fognak megjelenni (nagyobb postafiók esetén több időbe is kerülhet). A lomtárra jobb gombbal kattinta, majd kiválasztva a Törölt elemek mappa ürítése VÉGLEGESEN törlődnek az üzenetek.
  thunderbird törölt elemek (kuka) ürítése